Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mer penger til Sony Ericsson

Sony Ericssons 2002-underskudd er mindre enn fryktet. Samtidig uttrykker de to selskapene tro på fellesprosjektet ved å gå inn med mer penger.

Sony Ericsson
Sony og Ericssons felles-eide mobiltelefonselskap reduserer tapet. For 4.kvartal 2002 var det på minus 77 millioner euro (577 millioner kroner) før skatt. Nettoresultatet ble minus 69 millioner euro (517 millioner kroner). Eierne Ericsson og Sony går inn med friske 300 millioner euro – om lag 2,3 milliarder norske kroner.

– Lønnsomt i 2003

Salget ble 1.235 millioner euro (ca. 9 millarder kroner), hvilket er en økning med 18% sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, skriver svenske Dagens Industri. Sammenlignet med 3.kvartal er det en økning med 42 prosent.

Eierne Sony og Ericsson, som eier 50% hver, har vedtatt å tilføre mobiltelefonprodusenten 300 millioner euro. Sony forventer at kapitaltilførselen skal være nok til at selskapet blir lønnsomt i løpet av 2003, skriver Bloomberg News.

(Telecom.no)

Stikkord: Mobil