Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lindows blir multimedia-OS

Lindows er kjent som Linux-varianten som kjører Windows-programmer. Snart takler operativsystemet også musikk og film.

Lindows muiltimedia
Lindows kjører i dag et begrenset antall Windows-programmer, og er ingen erstatning for Windows. Men denne funksjonen har gitt Lindows et enestående salgsargument: Den store butikkjeden Wal-Mart i USA har brukt systemet til å kvitte seg med avgiften til Windows, og dermed kunne selge billigere PC-er.

PC-produsent

Nå innser tydeligvis Lindows-folkene at de ikke kan overleve på Windows-assosiasjonen alene. De vil nå utvide OS-et til å takle det siste inne video og lyd, melder News.com.

Selskapet har alliert seg med PC-produsenten iDot. De skal produsere en Lindows Media Computer i direkte konkurranse med Windows XP Media Center, en spesialsydd utgave av Windows XP som setter media i høysetet.

Blant annet har HP kommet med en Media Center-modell, og flere ventes å følge etter.

Linux-bråk

Linux-verdenen har så langt ikke vært helt sømløst integrert med film- og musikkverdenen. Som kjent ble det bråk da deCSS – den første DVD-spilleren for Linux så dagens lys.

Mannnen bak Lindows, Michael Robertson, er identisk med mannen som startet nettstedet MP3.com – ikke uten rettslige bruduljer. Det siste året har han ligget i konstant konflikt med Microsoft om Lindows- og seinere Windows-navnet.

Stikkord: linux, lydogbilde, Maskinvare, programvare