Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IBM med «dual band»-laptop

IBM lanserer i dag sin nye ThinkPad-serie med støtte for to trådløse standarder. Dessuten kan du for første gang tilpasse navigasjonsstikka etter egen smak.

IBM Logo
ThinkPad R40-familien retter seg mot små og mellomstore bedrifter, og er IBMs første utspill på laptop-markedet i år. Dette markedet ser ut til å oppnå en enorm vekst i året som kommer. Selv om fjoråret så mørkt ut for mye av IT-industrien økte salget av laptoper med 17,6 prosent.

100-meterssoner

De høyest spekkede maskinene vil komme med innbygget dualband trådløst nett. Dette gjør det mulig å opprette 100-meterssoner der det kan overføres data både på 802.11b og 802.11a-standardene.

De fleste nettverk bruker i dag 802.11b, også kjent som Wi-Fi. Men med 802.11a er det mulig å overføre data med langt høyere hastighet. Fra tidligere har Toshiba kommet med tilsvarende dualband-maskiner.