Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Java-tvang skader Windows

Microsoft er sterkt uenig i dommen som tvinger dem til å legge Java inn i Windows. De mener pålegget vil skade operativsystemet.

Java
– Pålegget vil forårsake alvorlig skade på Microsoft og Windows, Microsofts flaggskip-produkt som distribueres til mange millioner kunder i hele verden, skriver Microsoft i sin anke til appellretten i Richmond, Virginia.

– Ekstremt

I følge selskapet er domen både ekstrem og uten presendens. De ber derfor om at retten snarest omgjør dommen, slik at Microsoft slipper å tilby konkurrenten Suns Java-teknologi på lik linje med deres egen .net i Windows.

Lille julaften i fjor avgjorde en føderal rett i USA den langvarige striden mellom Microsoft og Sun om det plattformuavhengige programmeringsspråket Java. For de fleste har ikke striden hatt den store praktiske betydningen.

Irritasjonsmoment

Java følger med de fleste eksterne komponenter som trenger det, og blir som oftest lastet ned mer eller mindre automatisk om du kommer til en nettside som trenger det for å kunne vises.

Microsofts vegring mot Java har likevel vært et stort irritasjonsmoment for Sun Microsystems, som ser på denne vegringen som det største hinderet mot universell aksept for deres standard.

Stikkord: programvare, windows