Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Dømt for PC-misbruk

Britiske domstoler har for første gang dømt en person for brudd på loven om misbruk av PC. Nå må mannen bak virusene Gokar, Redesi og Admirer i fengsel.

Virusmonster
Simon Vallor fra Wales erklærte seg skyldig etter tiltalen, da han ble tiltalt for å ha spredt virus til titusener av datamaskiner. Virusene ødela filer og skadet maskinene som ble infisert.

To år i fengsel

I går falt dommen, og Vallor må belage seg på å tilbringe de neste to årene i fengsel. Dataeksperter mottok kjennelsen med ubel, og Gragham Cluley i sikkerhetsselskapet Sophos ber om at ungdom nå tenker seg om to ganger før de slipper et virus ut på nettet.

Skrøt

Virus kan forårsake skader for milliarder av dollar, men det er sjelden man klarer å få tak i bakmennene. Vallor ble pågrepet etter at han skrøt av sine bedrifter på Internett.

Kostbare skader

I fjor sommer ble forfatteren bak Melissa-viruset David L. Smith fra New Jersey dømt til 20 måneder i fengsel. Viruset hadde i følge ekspertene gjort skade for langt over en halv milliard kroner. Vallors virus infiserte trolig 27.000 maskiner i 42 land, ble det hevdet under rettssaken.

Vond vilje

Redesi-viruset utga seg for å komme fra teknisk støtte i Microsoft. Når filen ble aktivert var den designet for å overskrive mottakerens WEB-side. I dommen sier dommeren Geoffrey Rivlin at det ville være absurd å hevde at Vallor ikke var ute etter å skade med sitt virus.

Vallins datautstyr ble også beordret konfiskert, melder Reuters.

Stikkord: internett, virus