Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Virus dreper virus

En kvinnelig programmerer har skrevet et nytt virus som tar knekken på et annet virus, og slenger ut et par fornærmende kommentarer i tillegg.

W32/Sahay-A, som det lille programmet så søtt heter, er ikke som andre virus. Det sprer seg riktignok via mail-applikasjonen og kontaktregisteret ditt, men i stedet for å gjøre noe særlig skade forsøker det i stedet å renske maskinen din for W32/Yaha-viruset.

Skal vi tro sikkerhetsekspertene i Sophos, har det seg nemlig slik at den kvinnelige koderen som ser ut til å stå bak Sahay ble så mektig irritert av Yaha-viruset, at hun laget sitt eget virus for å ta knekken på det.

HeTS meLLoM KoDeRE

Innbakt i Sahay-viruset ligger blant annet denne meldingen:

Hi there.. it seems you were infected with Yaha.k. That worm however, written by an idiot who sPeLlS lIkE tHiS, abused my website and got me to receive the complaints. Therefore, I have just disinfected you. Don’t worry tho.. as I didn’t wanna steal from you, I gave you this virus (Win32.HLLP.YahaSux) in return 🙂

Greetz,
Gigabyte [Metaphase VX Team]

Programmereren ser ut til å være den samme som i fjor skrev det kvinnepolitiske viruset Sharpei.

Dessverre skal bugs i programkoden gjøre at Sahay forsøk på å fjerne Yaha som regel ikke er særlig vellykkete.

Stikkord: internett, virus