Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Cactus-kopibeskyttelse

Cactus Data Shield er i dag å finne på over 60 millioner musikk-CDer, og nå er neste versjon av kopibeskyttelsen klar for massemarkedet.

Låst cd 2
Macrovision Corporation, som nå har slått seg sammen med det israelske firmaet Midbar, er nå klare med kopibeskyttelsenCactus Data Shield 300.

CDS har som hensikt å forhindre kopiering av CD-plater. Tidligere versjoner av CDS-systemet er allerede i bruk på millionvis av CD-er, og brukes blant annet flittig på utgivelser fra plateselskapet BMG.

Skal stanse spredning

Blant de nye funksjonene i CDS 300 er muligheten for å ta kopier av CD-plater til harddisk med Windows Media Player , slik at man kan lytte til musikken uten originalplaten. Windows Media Player kan også benyttes til avspilling av platen på PC.

Ellers hevder macrovision at den nye digital rights management-teknologien også vil sørge for at kopierte musikk blir uspillbar hvis den blir distrbuert over nettet eller sendt via e-post.

Vil redde industrien

– Musikkindustrien har ikke råd til et tredje år på rad med 5-10 prosent nedgang i omsetning. Vi jobber overtid med å sørge for at innholdsskapere blir rettferdig betalt for sitt kreative arbeidm sier Mark Belinsky i Macrovision.

For mer informasjon, se HER

Stikkord: lydogbilde