Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Datatilsynet spredte virus

Brukere som har registrert seg hos Datatilsynet for å få informasjon om datasikkerhet opplevde mandag ettermiddag å få virus i posten fra Datatilsynet.

Virusmonster
Datatilsynet innrømmer den pinlige tabben. – Det er ekstra leit at vi har dyttet et virus på folk som har meldt seg på en nyhetsliste som skal informere om datasikkerhet, sier Ove Skåra, informasjonssjef i Datatilsynet til VG Nett.

Nyhetsbrev

I følge VG Nett var det mandag ettermiddag at Datatilsynets eksterne epostserver ble infisert av viruset «Funlove». Viruset sørget deretter for å distribuere seg selv til de 1700 som abonnerer på Datatilsynets nyhetsbrev.

Ikke personopplysninger

Feilen ble oppdaget raskt, og etter 20 minutter ble epostserveren tatt ned. Ingen personopplysninger skal være kommet på avveie, fordi Datatilsynets interne systemer er klart atskilt fra det eksterne nettet.

Viruset «Funlove» har vært kjent siden november 1999.

Stikkord: internett, virus