Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Sly Raccoon

Fabelaktig grafikk og heftig spillbarhet gjør Sly Raccoon til årets første fulltreffer på Playstation 2.

Du spiller rakkeren Sly Cooper, snikende mestertyv på jakt etter den stjålne familiekrøniken Thievius Raccoonus.

Boken er naturligvis revet opp i biter, som hver voktes av diverse kjeltringer som først kan bekjempes etter utallige mil med hopping, svinging, slåssing og sniking i alskens spennende omgivelser, fra sjørøverøyer til storbyer og isfrosne skurkeleirer.

Spillet havner altså i samme sjanger som plattformfulltrefferne Jak & Daxter, Ratchet & Clank, og Super Mario 64, men tilbyr nok originalitet, morsomme figurer, og audiovisuell nytelse til å ikke bare bli «enda et plattformspill».

Grafisk mesterlig

Sly Raccoon er presentert som en slags interaktiv tegnefilm, og ligner eksempelvis Warner Brothers’ Animaniacs-serie i stil og utføring.

At det har vært svært dyktige animatører og designere involvert i dette prosjektet skinner gjennom fra ende til annen.

Animasjonene er usedvanlig gode, både under spilling og i cut-scenes, og vi nøler ikke med å stemple dette som det lekreste plattformspillet til dags dato – uansett konsoll.

Den oppsiktsvekkende – og ikke minst originale – grafikkinnpakningen skyldes ikke bare den effektfulle Cell Shader-teknikken, som gir figurene en ekstra skinnende tegnefilmpreg, men også et generelt høyt detaljnivå og inspirert oppfinnsomhet i hver krik og krok av spillets fem verdener.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

På sporet

Er det noe å utsette på Sly Raccoon, må det være at det rent spillteknisk kanskje er litt for enkelt.

Velger man å ignorere utfordringene om å samle alle de skjulte og mindre skjulte ledetrådene rundt omkring, som blant annet gir det nye bevegelser og bonusmateriell som belønning, så kan man fly gjennom brettene relativt kjapt og enkelt.

Men spillet er bygd opp slik at man kan hoppe tilbake inn i verdener og nivåer man tidligere har besøkt, for å fullføre de utfordringene man eventuelt har hoppet over. Og jeg lover deg at du nok må slite en god stund for å få tak i alle de skjulte flaskene og låse opp samtlige 24 moves.

En perle

Uansett er dette et spill vi anbefaler på det varmeste.

Sly Raccoon er lettspilt, intuitivt, lekkert, engasjerende og underholdende, og står som et av de beste plattformspillene på markedet i dag.

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt