Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokias slankeste er klar

Nokias elegante lille 6100 er på vei. Neste uke dukker den opp i butikkene her hos oss, og vi har allerede satt i gang med testingen.

Nokia 6100
Det mest spennende med Nokia 6100 er størrelsen. I følge Nokia er dette den letteste GPRS-teløefonen som er laget. Vekten er 76 gram og målene er 102x44x13,5 millimeter. Taletiden er oppgitt til inntil 6 timer, mens maksimal standby-tid er 320 timer. Om disse tallene er tilnærmet realistiske snakker vi om en telefon med meget god batterikapasitet.

Høyttaler

6100 er utrustet med det som ser ut til å bli standard på Nokia i år: GPRS, fargeskjerm, MMS og Java. Dessuten har den fått fireveis navigasjonstast og kan brukes som høyttalende telefon.

Bra skjerm

Selv hevder Nokia at telefonen har stor fargeskjerm. Det er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Så vidt vi kan se er skjermen den samme som på 7210, og bare marginalt større enn skjermen på Siemens S55 og Sony Ericsson T68i. Men oppløsningen og fargedybden er bedre.

MMS

At skjermen er bedre ser du særlig godt dersom du mottar en MMS med et bilde tatt av en av de ovennevnte telefonene. Da vil bildet du ser på Nokia-telefonen være mye bedre enn det du ser på avsenderens telefon. Du kan også ta bilder og sende dem fra 6100, men da trenger du et kameraheadset som Nokia selger separat.

Elegant

Litt større enn 6510, men adskillig slankere.

Designmessig er det ikke så mye som skiller Nokia 6100 fra forgjengerne. Den er slankere, men ser ellers ut som en krysning mellom modellene 6510 og 6610. Det betyr at telefonen tilhører den diskré delen av familien Nokia, uten bråkete farger eller glorete belysning i dekselet.

Dyr

Flere forhandlere har allerede avertert 6100, og det ser ut til at den vil koste i underkant av 4.400 kroner uten abonnement.

Vi synes nok at dette er en vel stiv pris, tatt i betraktning at det dreier seg om en telefon uten Bluetooth. Nokia har heller ikke imponert med sin kvalitetskontroll, og frem til de har bevist at de kan lage telefoner som er tilnærmet feilfrie skal det mye til før vi blar opp drøyt fire tusen kroner for en Nokia.

Stikkord: Mobil