Hopp til navigasjon Hopp til innhold

RIAA til motangrep

Interesseorganisasjonene for musikk- og filmbransjen går nå nye veier for å stoppe piratkopiering.

RIAA logo
(Ill.: RIAA)
RIAA og MPAA har lenge forsøkt å få med seg den amerikanske staten på å gi dem utvidete myndigheter og forenkle jobben deres med å stoppe piratkopiering av musikk og filmer.

De har også forsøkt å legge press på produsentene av for eksempel DVD og CD-spillere for at de skal hjelpe dem med å legge inn kopibeskyttelser i alle spillere. Hittil har de fått veldig lite samarbeidsvilje fra både staten og produsentene.

Ny vei

Nå hevder RIAA og deres hjelpere at det er blitt gjort et enormt fremskritt i kampen mot piratkopiering. Det de egentlig har gjort, er å gi opp å påvirke staten og produsentene, og skal heller finne egne måter å stoppe piratene på.

Gjennom økt kommunikasjon med sitt publikum, holdningskampanjer og ikke minst teknologiske hjelpemidler som hindrer kopiering av produktene deres skal RIAA nå med hjelp av et utvalg partnere få alle til å slutte med kopiering.

Det er også interessant at disse teknologiske hjelpemidlene som skal hindre kopiering, i følge RIAA selv ikke skal gå utover brukernes mulighet til å kopiere musikken til eget bruk, ta sikkerhetskopier eller overføre den til andre formater.

Hackere

I følge ExtremeTech.com har nettopp en hackergruppe kalt «Gobbles» blitt kontaktet av RIAA med spørsmål om å utføre visse tjenester for dem.

Gobbles skulle programmere en orm som skulle spre seg gjennom fildelingsnettverkene. Når den ble kjørt på klientmaskinene skulle den spore opp alt opphavsbeskyttet materiale på maskinen og sende en liste over materiale sammen med informasjon om brukeren til RIAA.

(Oppdatert 15.01, 10:44): RIAA benekter enhver tilknytning til Gobbles.

Stikkord: fildeling, internett