Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Playstation 2 knuser motstanden

Playstation 2 har ikke tenkt å gi seg med det første. Selv om den er den desidert eldste, selger den fortsatt best.

Konsollkrig illustrasjon
Playstation 2 har på drøye to år blitt større enn Playstation klarte å bli i løpet av syv år. Tall fra en undersøkelse på nettstedet gamesindustry.biz viser at Playstation 2 ble solgt i over 6,5 millioner eksemplarer bare i julesesongen.

Dette er visstnok ny verdensrekord for bransjen. Suksessen forklares ikke uventet av utvalget av spill og gode titler. Ikke minst politikerfiendene Grand Theft Auto:Vice City og The Getaway bidrar sterkt til å gjøre Playstation 2 til en ener.

Nummer to?

Både Xbox og Gamecube hevder at de er nummer to på verdensbasis. Tallene til gamesindustry.biz viser at det er Nintendo Gamecube som er sølvvinner, mens den påkostede tapsmaskinen til Microsoft kommer på tredjeplass.

Når sant skal sies, er Xbox større enn Gamecube i vår del av verden, men må se seg forbigått blant annet i det store asiatiske markedet.

Kanskje Microsoft burde gi opp hele prosjektet slik at de kan sette ned prisene på sine andre produkter i stedet? Det er jo tross alt salget av Windows og Office produkter som holder liv i Xbox.

Stikkord: gamecube, playstation, spilltester, xbox