Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fire ganger raskere nettleser

Irske XWEBS tar opp konkurransen med norske Opera. Den kjører fire ganger raskere enn dagens nettlesere.

Nettlesere Spørsmålstegn
Opera kaller seg «the fastest browser on earth», men det spørs om påstanden står ved lag når XWEBS blir tilgjengelig på nettet. Nettleseren er utviklet av Adnan Osmani, en 16 år gammel elev ved Saint Finian’s College i Mullingar, Irland.

Dette skriver Newsobeserver.com.

Adnan brukte 18 måneder på å utvikle nettleseren, som består av 780 000 programlinjer.

500 prosent raskere

XWEBS har blitt testet av IT-eksperter ved University College i Dublin. De fant at nettleseren økte surfehastigheten med mellom 100 og 500 prosent – avhengig av oppkoblingsform. Størst effekt fikk man ved analog modem-oppkobling.

DVD-spiller

XWEBS kan mer enn å surfe på nettet. Innebygd er også en enkel DVD-spiller som gjør at du kan se favorittfilmen mens du sjekker nyhetene.

For å gjøre programmet brukervennlig, har Adnan laget en animert figur han har kalt Phoebe. Hun tar deg gjennom alt fra installasjonsprosedyre til de ulike funskjonene. Hun kan også lese opp både e-post og tekst på nettsider.

Stikkord: internett, programvare