Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Logitech Cordless Desktop Navigator

Overgangen fra Labtec til Logitech ble ikke uventet en positiv affære.

Så skulle det også bare mangle, da Cordless Desktop Navigator er over dobbelt så dyr som pakken fra Labtec. Likevel er ikke prisen på i overkant av 600 kroner avskrekkende i det hele tatt, og det er i våre øyne noen få hundrelapper som er vel investert.

Desktop Navigator er fullspekket med hurtigtaster, som alle kan skreddersys ditt behov. Man har tilgang til hele atten dedikerte hurtigknapper, og i tillegg kan F-tastene programmeres (tilegnes kommandoer), noe som gir totalt tredve hurtigtaster.

Spørsmålet er om man virkelig har bruk for så mange hurtigtaster, men det som er sikkert er at multimedia-kontrollene er svært nyttige (volum, mute osv). Ønsker du deg et rimelig tastatur med en rekke hurtigtaster bør du lese videre.

Kjedelig design

Det man ikke får om man velger denne pakken fra Logitech er et spesielt lekkert design. Tastaturet og musen leveres i den tradisjonelle beige «datafargen», men med noen innfall av sølvgrått. I våre øyne et helt ok ytre, spesielt om man enda ikke har konvertert til mer eksotiske farger på kabinett og skjerm.

Logitech leverer som alltid med solide drivere i Mouseware og iTouch. Sistnevnte gir deg tilgang til egenskapene til tastaturet, inkludert skreddersy snarveiene på tastaturet, sjekke batteristatus og dessuten opprette en «sikker» forbindelse mellom mottageren og tastaturet.

For dedikerte spillere kan det være smart å droppe installasjonen av mus-programvaren Mouseware, som har en tendens til å rote det til i spill. Man får også med en utgave av Musicmatch, som lar deg avspille mediafiler. Dette programmet er tett integrert med tastataurets hurtigknapper.

OK, men flatt

Dette tastaturet har (heldigvis) merkbart bedre kvalitet enn tastaturet som medfulgte i Labtec-pakken. Tastaturet er helt ok å skrive på, selv om det for vår smak er noe flatt. Man må på en måte snike seg over space-tasten og ned på de andre tastene. Iallfall føles det slik.

Vi synes selve følelsen i tastene virker noe «billig», men det er helt sikkert en vanesak. Fra før av er vi jo best vant med følelsen i Keytronic-tastaturene. Tastaturet har avrundede kanter og en håndleddsstøtte som fungerer bra.

Optisk mus

Musen er en optisk type og en enkel sådan. Den har ingen ekstra knapper utover scrollehjulet, som kan benyttes som en knapp med valgfri funksjonalitet (vi foretrekker dobbeltklikk). Både venstre- og høyrehendte kan benytte musen på likt grunnlag.

I våre øyne er musen litt for flat, og er ikke like ergonomisk eller ligger like godt i hånden som f.eks. Dual Optical. Vi synes musen fungerte best på en tradisjonell musmatte av typen som er kledd med blått stoff, men den kan også uten problemer benyttes direkte på bordet.

Til tross for at dette er en optisk mus er den også trådløs, og blir dermed automatisk utstyrt med endel «skavanker». Vi sammenlignet med nevnte Dual Optical, og kunne ganske klart ane at den USB-kabel baserte Dual Optical var mer presis enn musen i Desktop Navigator pakken. Det føles nesten som om musepekeren henger igjen et brøkdels sekund på skjermen.

Vi målte oppdateringsfrekvensen til 50 Hz, som er bedre enn Labtec-musen (40 Hz), men likevel langt unna typiske USB-kabel mus (125 Hz). Til vanlig bruk er dette neppe noen stor sak, men for krevende brukere og spillere er det helt essensielt å ha maksimal kontroll over musepekeren.(Denne testen er utført av hardware.no.)
Stikkord: generell test, Maskinvare, testprodukt