Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Labtec Wireless Desktop

Denne pakken fra Labtec preges av sin svært rimelige pris.

For 300 kroner får du her et trådløst tastatur samt en trådløs mus med et forsåvidt godkjent design. Men her stopper også i våre øyne de positive sidene ved denne pakken.

Billig leketøy

Kvaliteten står nemlig i stil med prisen, så her er definitivt uttrykket «man får hva man betaler for» gjeldende.

Tastaturet er i det hele tatt lite godt å skrive på. Man får en høy grad av «leketøyfølelse» når man benytter det, takket være tastenes utførelse i billig plastikk.

Motstanden og responsen i knappene er milevis unna vårt referansetastatur, Keytronic Lifetime Designer. Håndleddstøtten er på sin side litt for kort, og fører til en brå avsluttning mot underlaget. Man kan heller ikke ta av håndleddstøtten.

Snarveier

Tastaturet har sju hurtigtaster, som alle er ferdig programmerte. Disse er: «Play/stop», «mute on/off», «refresh», gå til hjemmeside, start e-post klient, øke volum og senke volum.

Forsåvidt helt greie snarveier dette, men vi savner mulighet til å programmere knappene etter eget behov. Dessuten står hurtigtastene i grell kontrast til resten av tastaturet med sin lite vakre finish i grå hardplast.

Enkel mus

Musen er enkel, men fungerer likevel greit i bruk. Designmessig har Labtec tydelig latt seg inspirere av liknende produkter fra Microsoft.

Dette er en tradisjonell «ballmus» som benytter PS/2-tilkoplingen, og dermed har den sine naturlige begrensninger. For spillere vil det f.eks. være uaktuelt at musens bevegelser kun oppdateres 40 ganger per sekund, når selve skjermbildet gjerne oppdateres langt raskere.

Med andre ord er ikke presisjonen helt på topp med denne musen, men til helt dagligdagse gjøremål som tekstbehandling, e-post/Internett-arbeid osv. vil den likevel fungere fint. Fordelen med denne typen mus er at den fungerer fint på de aller fleste underlag, mens optiske mus ofte kan være noe sære på dette området. Knappene på musen føles «billige» og gir etter vår mening for mye motstand.

Bråkemus!

At musen i tillegg knirker og bråker i bråker i bruk trekker ned helhetsinntrykket. Scroll-hjulet er på sin side helt ok, og er nærmest helt identisk med det vi finner på Logitech sine pekeredskaper. Man kan benytte Scroll-hjulet som en knapp, men vi fant dessverre ingen innstillinger hvor vi kunne tilordne denne funksjonaliteten, så det ble med teorien.

Både musen og tastaturet benytter 2 stk AAA batterier. Dette gjør musen lettere enn de fleste andre trådløse mus, som benytter AA-batterier (inkludert resten av musene og tastaturene i denne testen).(Denne testen er utført av hardware.no.)
Stikkord: generell test, Maskinvare, testprodukt