motorolafoto

Annonse


Motorola T720 får kamera

motorolafotoBare timer før Motorola slipper sine nye modeller viser de frem en oppgradert versjon av T720.

Nytt nå er støtte for bilder og et fotoapparat med vendbar linse.

I esken ligger et lite kamera som kan knipses i telefonens bunnplugg. Bildene du tar kan lagres på telefonen og sendes som MMS.

Foto for alle

Mobiltelefoner med kamera innbygget, eller som i dette tilfellet med løst kamera tilpasset telefonen, ser ut til å bli den neste «må ha»-funksjonen i mobilhverdagen. I dag har samtlige av produsentene slike telefoner i sine kataloger, og kamera vil snart komme også på flere av de såkalte billigmodellene.

Imponerer ikke

Kvalitetsmessig imponerer ikke kameraet fra Motorola. På telefonene fremstår bildene som uskarpe, grynete og med lite farge. Uten datakabel er det heller ikke lett å sende bildet til en PC. I så fall må du sende den som MMS til en e-postadresse. Resultatet er uansett ikke imponerende.

Fargegjengivelsen er heller slett, og bildene blir nokså kornete.

Motorola T720i har ikke egen e-postapplikasjon, og du kan ikke laste ned post fra pop-konto. Er denne funksjonen viktig for deg finnes det riktig nok java-applikasjoner som kan gi deg denne funksjonaliteten også på T720.

Kameraet til T720 kommer i en liten bæreveske med nøkkelring. I menyen kan du velge mellom normal og liten størrelse på bildet. I tillegg kan du sette opp lysfølsomheten og fortelle om lyset kjører på 50 eller 60 Hz. Men samme hvordan du setter opp menyen får du ikke gode bilder ut av telefonen.

Roterbar linse

Kameralinsen kan roteres mot fotografen.

For bergensere er det verdt å merke seg at du kan dreie linsen rundt slik at du får se deg selv i displayet. Så kan du ta bilde av deg selv og sende det til folk du kjenner.

Den største svakheten ved kameraet til Motorola slik vi opplever det er at oppdateringsfrekvensen er lav. Det gjør det vanskelig å sikte inn motivet. Først når du har holdt kameraet i ro noen sekunder får du se hva du faktisk tar bilde av. Fra du trykker på utløserknappen til bildet er tatt går det også et par sekunder. Da er det bare å håpe at motivet fortsatt er der når utløseren slår inn.

Java

En spennende detalj ved mobilkameraet er at programvaren som styrer kamera, innstillinger og fotoalbum (og et lite «slide show») faktisk er et eget program som kjører i Java. Det viser litt av potensialet mobil java faktisk har.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse