Hellomoto shanghai

Annonse


Motorola-slipp i Shanghai

Hellomoto shanghai Kina er et av selskapets beste markeder, mens de fortsatt sliter tungt i Europa og ikke minst i Norge. Men hva har de så tenkt å gjøre med det?

Det er snart ett år siden sist Motorola viste nye telefoner for verdenspressen. Men av et stort knippe nyheter har bare to produkter faktisk rukket å nå markedet. Og onsdag viser de altså enda flere modeller.

Mangler topp-modell

Størst forventninger er det naturlig nok til topp-produktene. T720 er i dag Motorolas flaggskip, men selv om dette er en avansert telefon med gode synkroniseringsmuligheter og fargeskjerm mangler Motorola fortsatt en telefon for det viktige proff-segmentet.

Spekulasjoner

Hva Motorola vil vise denne gang får vi ikke vite før i morgen, men det vil forundre oss mye om vi ikke nå får se produkter som har Bluetooth og MMS. De største optimistene blant oss håper også å få se hva selskapet vil erstatte den skrotede Accompli 338 med. I skrivende stund befinner vi oss på flyet til Shanghai, og vi tillater oss å spekulere på hva de nærmeste dagene vil bringe.

Symbian

For det første: Motorola har jobbet med avanserte produkter basert på Palm OS, i tillegg til at de har eierinteresser i Symbian. Samarbeidet med Psion om den såkalte Odin-telefonen (en telefon ikke ulik Sony Ericssons kommende P800) endte med at Motorola bakket ut. Psions forsøk på å fullføre prosjektet ble en katastrofe for Psion, som i dag verken lager PDA’er eller mobiltelefoner.

Psion Odin 1
Odinprosjektet strandet. Vi venter på oppfølgeren.

Motorolas begrunnelse for å trekke seg fra samarbeidet var at de ikke ville utvikle en telefon som måtte konkurrere med øvrige modeller fra selskapet. Men hvilken modell siktet de til?

Accompli 009

Ingen av telefonene de har lansert er i nærheten av å spille i divisjon med Odin-prosjektet. Accompli 009 var kanskje et skritt i den riktige retningen, men dette er en telefon som er så avhengig av tilpasninger fra operatøren at den er ubrukelig i det meste av verden.

Innovatører

For det andre: Motorola var tidlig ute med WAP og de var først med GPRS. Dessuten var de blant de aller første som kunne vise en 3G-telefon som faktisk virket, og Accompli 008 var en av de første telefonene som hadde Java (den dag i dag blant de mest funksjonelle telefonene du kan få).

BT og MMS

Men T720, selskapets første fargetelefon, har verken Bluetooth, IrDA eller MMS. Det er Motorola simpelthen nødt til å gjøre noe med. Vi tror de gjør det i Shanghai, og gleder oss til å bringe dere alle nyheter fra årets Motorola-happening så snart det lar seg gjøre. Heng med!

PS.

Motorola brukte CeBIT 2002 på å markedsføre v.70. Den hadde et kult design, men manglet ellers det meste. Vi håper inderlig at vi denne gang slipper å bli presentert for en vakker blondine uten noen ting å snakke om. I alle fall under pressekonferansen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse