Annonse


Kampanje mot nett-pedofili

Kampanjen skal gå på radio, TV og vi bannere på nettsider, spesielt de som tilbyr praterom. Mange nettbrukere har reagert på at kampanjen kan oppfattes som en skremselstaktikk som skremmer foreldre fra å la barna bruke Internett.

Dette er ikke hensikten i følge innenriksminister Hilary Benn. -Kampanjen er et virkemiddel som har til hensikt å opplyse de unge og foreldrene deres om hvilke farer som lurer på Internett. Det er det samme som å fortelle dem at de ikke skal bli med fremmede på gaten.

Verktøy

5 millioner engelske ungdommer under 16 bruker Internett hjemmefra. Og halvparten av alle 16-åringer benytter seg av praterom.

Det er derfor regjeringen ser på det som en viktig oppgave at disse stiller så godt skodd som mulig. -Internett er et fabelaktig verktøy, men særdeles utrygt dersom man ikke opptrer fornuftig, sier Benn til BBC News.

Gir råd

Den engelske regjeringen har samtidig sendt ut nye retningslinjer til tilbydere av praterom. De sier blant annet at sidene skal ha klare advarsler, og at man enkelt skal kunne rapportere mistenkelig opptreden på sidene.

Liknende retningslinjer er sendt ut av fagorganisasjonene som representerer landets lærere. De får tips om hvordan de kan være med på å gjøre Internett til et tryggere sted for sine elever.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse