AntiSpam

Annonse


Dømt for spamming

AntiSpamCN Productions, som selskapet heter, har sendt ut over en milliard uønskede e-poster med reklame for pornografiske nettsteder til AOLs abonnenter.

Dette er første gang en spammer har blitt bøtelagt av en domstol etter å ha blitt saksøkt. CN Productions har nå tapt to saker mot America Online.

Prinsipp

AOL ønsker at denne seieren skal være et eksempel. -Vi er forberedte på å ta i bruk alle juridiske og teknologiske hjelpemidler for å få stoppet spammerne som fyller opp innboksene til våre abonnenter med uønsket og ofte støtende materiale, sier Randall Boe, AOLs talsmann i saken.

AOL har nå vunnet 20 saker mot forskjellige selskaper som spammer deres brukere. Denne saken har pågått helt siden 1998.

Lukrativt

Selv om de aller fleste brukere ignorerer spam de mottar og sletter den uten å lese innholdet, er spamming blitt en lukrativ geskjeft, skriver BBC News.

Som en av de største spammerne vil nok ikke CN Productions ha problemer med å betale boten på 50 millioner kroner.

Som et resultat av dette er også anti-spam blitt en raskt voksende bransje. Filtrerings- og rapporteringstjenester brukes av de aller fleste store e-postleverandører i dag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse