Deskill

Annonse


Microsoft-sjef tatt for underslag

DeskillDette skriver avisen Seattle Times.

Daniel Feussner var inntil han ble arrestert leder for Microsofts avdeling for søkemotor-teknologi, og var dermed relativt høyt oppe i systemet.

Saken er såpass alvorlig at den kjøres av det føderale, og ikke de lokale politimyndighetene i staten Washington, der Fuessner bor og inntil nylig arbeidet.

– Penger i egen lomme

I følge FBI skal Feussner ha solgt i underkant av 1700 lisenser for Windows 2000, SQL Server 2000 og Visual Studio til hyggelige priser. Så langt vel og bra. Problemet var bare at Feussner skal ha beholdt pengene selv.

Metoden han skal ha brukt var å la sine underordnede ta ut ordre internt og sende varene til en forhandler han samarbeidet med. Forhandleren skal deretter ha sendt varene tilbake til Feussner, som skal ha solgt dem videre på det åpne markedet og puttet pengene i egen lomme.

Feit bankkonto

Som sjef i Microsofts mellomskikt hadde Fuessner god lønn, men var på ingen måte søkkrik. Før det angivelige bedrageriet sto det 2000 dollar (14 000 kroner) på kontoen hans. Etter software-handelen økte plutselig pengebeholdningen til 916 000 kroner.

I følge FBI skal han til sammen ha underslått 9 millioner dollar – om lag 63 millioner norske kroner. Etterforskerne jobber nå med å finne ut hvor de resterende 62 millionene er blitt av.

Imponerende bilpark

I Fuessners garasje sto det en Ferrari F355 Berlinetta, en Jaguar XJ6, en Hummer H1, en Mercedes 500SEL og en splitter ny Harley-Davidson motorsykkel.

I tillegg investerte han i en lystyacht.

Dette kunne i følge politiet ikke Microsoft-sjefen ha finansiert på sin vanlige lønn. Siden han verken hadde vunnet i lotto eller mottatt arv, regnet politiet seg fram til at han måtte han begått en eller annen form for bedrageri.

Skrøt på nettside

Fuessner var så stolt at han la ut eiendelene sine på en egen nettside. Vi var i dag ikke i stand til å finne denne nettsiden, så den er trolig fjernet.

Feussner ble arrestert på sin arbeidsplass, Microsoft-hovedkvarteret i Redmond utenfor Seattle, onsdag ettermiddag. Han risikerer opptil fem års ubetinget fengsel.

Ingen andre Microsoft-ansatte skal i følge Seattle Times være involvert i svindelen. Microsoft sier at de tar internt tyveri og utroskap mot bedriften svært alvorlig, og samarbeider derfor tett med politiet i etterforskningen.

Pressemelding fra det amerikanske justisdepartementet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse