Annonse


Betal med et vink

MasterCard PayPass heter det nye systemet fra kredittkortleverandøren. Med det nye systemet skal det være nok å bare vifte kortet foran leseren eller legge det mot den for å betale et kjøp.

Det er selvsagt ikke mulig for alle kjøp siden det ikke involverer noen form for identifikasjon eller signatur. Denne betalingsmetoden vil kun være mulig ved kjøp under en viss grense.

Nye kort

PayPass kortene er utstyrte med skjulte databrikker og en antenne som kommuniserer med de modifiserte kortterminalene som vil stå i butikkene.

I likhet med VISA er det MasterCards største drøm at vi skal slutte å bruke kontanter og heller bare benytte oss av deres korttjenester,

Også VISA har et liknende system på trappene, som skal prøves ut i Sør-Korea.

Florida

MasterCard har allerede begynt å teste ut dette systemet blant en rekke kunder og bedrifter i og omkring Orlando i Florida.

Flere store bankkjeder har blitt med i prosjektet. Også deler av handelsstanden har blitt med i prosjektet som skal omfatte 20.000 frivillige kunder. Blant stedene man kan bruke PayPass er McDonalds, kinoer og på parkeringsplasser.

Systemet er enkelt å bruke og har veldig lave kostnader både for MasterCard og brukerne. Man kan lure op hvorfor systemet blir testet ut i Florida og ikke i Europa hvor MasterCard utsteder 90 % av sine moderne betalingskort.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse