DVD

Annonse


Dansk forbud mot sone 1

DVDVerst er det for den uavhengige delen av dansk DVD-bransje, som er i sjokk etter at Folketinget med et pennestrøk fjernet næringsgrunnlaget deres.

Laserdisken, med filialer i Århus og København, har i mange år forsynt danskene med DVD-filmer fra USA og andre land utenfor EU-området. De har en liten, men entusiastisk kundekrets som elsker film mer enn vanlige forbrukere.

Til EU-domstolen

Nå vil eieren, Hans Kristian Pedersen i følge det danske nettstedet Computerworld Online prøve saken for EU-domstolen. Han mener det såkalte Infosoc-direktivet, som den nye danske loven bygger på, er i strid med prinsippet om konkurransefrihet.

Norge kommer etter

Dansker som vil ha filmene fortere og flere filmer å velge i vil fortsatt kunne handle amerikanske sone 1-filmer på nettet via Amazon.com og andre kanaler. Forbudet gjelder ikke import til privat bruk – bare import for videresalg.

Infosoc-direktivet vil trolig også bli implementert i Norge en gang i 2003. Men det er ennå usikkert hvordan det vil bli tolket og håndhevet i praksis.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse