Foto: Martin Sivertsen

Annonse


DVD-Jon grillet om piratprogrammer

Foto: Martin SivertsenAktor Inger Marie Sunde fortsatte i dag sin utspørring av Jon Lech Johansen, og tok først og fremst utgangspunkt i logger fra chattekanaler og mailinglister Johansen var aktiv i høsten 1999.

Ble overrasket

Nå er Johansen tiltalt for å dekryptere DVD-plater, ikke for å bedrive piratkopiering, men Sunde er tydelig opptatt av å etablere Johansens forhold til å benytte og spre piratkopiert programvare.

Etter å ha blitt konfrontert med diverse chat-utdrag hvor han skal ha sagt ting som «Jeg gikk nettopp gjennom mine gamle warez-CDer, og ble overrasket over hvor mye DVD-warez jeg fant», innrømmet Johansen at han har hatt en viss tilknytning til warez-miljøet, og selv vært i besittelse av programmer han ikke hadde lovlig lisens på.

– Jeg husker ikke spesifikt å ha brukt slik programvare, men jeg har i hvert fall hatt noe, ser det ut som, svarer Johansen på direkte spørsmål fra Sunde.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse