DVD X Copy

Annonse


Brenn «Ringenes herre» hjemme

DVD X Copy321 Studios har nå sluppet den omstridte DVD-kopieringsprogramvaren ut på markedet. Uten å bryte loven, mener de. 321 Studios program DVD Copy Plus bruker DeCSS koden (som blant andre Jon Johansen står bak) til å la brukerne kopiere sine egne DVD plater. Produsenten hevdet at alle har rett til å ta personlig backup av sine filmer og at programmet derfor ikke var ulovlig.

Men CSS-filteret som krypterer kommersielle DVD-filmer slik at de ikke kan kopieres er beskyttet av den amerikanske Digital Millennium Copyright Act. En lov som sier at blant annet CSS er ulovlig å knekke.

Uten DeCSS

Men det nye programmet, DVD X Copy utfører den samme operasjonen uten å fikle med CSS filteret. Dette skyldes i følge Robert Moore, direktør for 321 Studios at programmet fanger opp koden før den går gjennom filteret.

Det er altså de samme rådataene som blir liggende på kopien som på originalen. Signalene blir dermed prosessert av CSS som om platen skulle kommet rett fra fabrikken.

Programmet lar deg også legge filmen på to eller flere plater dersom én ikke er nok. Kommersielle plater er gjerne laget med to lag per side, noe som ikke klan gjøres med brennere beregnet på hjemmebruk.

Kopisikret

Men for å gjøre Hollywood og deres advokater til lags, har 321 Studios lagt inn en del funksjoner i programmet sitt som skal hindre misbruk.

Man kan kun ta én enkelt kopi til eget bruk. Kopien lar seg ikke kopiere videre. I tillegg legges det aller først på filmen inn en advarsel som sier at kopien kun er beregnet til privat bruk, og må ikke distribueres videre.

Et digitalt vannmerke lagrer informasjon om hvem som har laget kopien slik, at dersom man forsøker å spre filen, vil den kunne spores tilbake til synderen.

Julegave

Har du en stor samling av DVD.plater som du vil ta vare på, er programmet allerede nå til salgs via 321 Studios hjemmeside for $99.

Programmet vil også komme ut i butikkene neste uke, men vi vet ikke om noen norske butikker får det enda. Enkelte produsenter av DVD-brennere vil legge programmet ved sine produkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse