Sun vs. Microsoft

Annonse


– Microsoft tok kneskålene på Sun

Sun vs. Microsoft I USA foregår nå en forberedende rettssak der det skal tas stilling til om Microsoft Windows skal gjenoppta å støtte Java fra Sun Microsystems. I retten gjorde dommeren lite for å skjule sin skepsis til Microsofts opptreden. Blant annet spurte han sitt siste vitne om det ikke det er en sosial verdi i å kunne delta i et rettferdig marked uten å bli fordreid av konkurrentene.

Ødelegger Windows

Økonomen Kevin Murphy fra Universitetet i Chicago hadde i sin forklaring sagt at tidligere ugjerninger fra Microsoft ikke kunne brukes som argument for å pålegge Microsoft å implementere software fra Sun. Et slikt pålegg ville virke ødeleggende for Microsofts videre utvikling av Windows, hevdet Murphy.

Kne-kapping

Men dommer Motz var ikke enig. Han sammenlignet Microsofts behandling av Suns Java med angrepet på Nancy Kerrigan i 1994. Kunstløpersken Tonya Hardings tidligere ektemann forsøkte før OL på Lillehammer å knuse knærne på Hardings argeste konkurrent, Nancy Kerrigan.

Reparere

Microsoft har markedsført en inkompatibel form for Java som virker best på Windows, og de har også gjort andre ting for å ødelegge for Java, sa Motz. Han la til at det ikke var hans oppgave å styre utviklingen videre, men å få den tilbake på det sporet den hadde før Microsoft klusset det til.

Sun beskylder Microsoft for å ha forsøkt å sabotere Java, fordi det kan kjøres på flere operativsystemer, og ikke bare under Windows. Blant annet droppet Microsoft Java-støtten fra Windows XP. Senere har de riktig nok ombestemt seg og lagt til Java i Windows Update, men dette vil bare gjelde frem til 2004, skriver Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse