Annonse


Nå kommer «.kids»

Det har lenge vært snakk om .kids domenet. Domenet skal være en måte for barn å få surfe på Internett etter informasjon uten at foreldrene trenger å være redde for hvilken informasjon som dukker opp på sidene.

Men det var først etter at sjetteklassingen Christina Long fra Connecticut ble kvalt og drept av en eldre mann hun traff på Internett at USAs politikere tok affære.

-Vi må gi våre barn en hver anledning til å lære, samtidig som vi må beskytte dem. Og vi må gi foreldrene trygghet om at barna deres lærer i trygghet, sa president Bush under en liten seremoni ved undertegnelsen av loven.

.kids.us

Domenet er et nytt suffiks på slutten av en Internettadresse. Domenet vil bli kontrollert og overvåket av den amerikanske regjering. Det er ikke et internasjonalt, men rent amerikansk domenenavn.

Så inntil videre vil det kun være selskaper baser i USA eller med avdelinger der som kan registrere domener med .kids.us suffikset.

Det vil være en enkel sak for foreldre å begrense barnas tilgang til kun å gjelde disse trygge områdene når de er på Internett.

Mest spennende blir det når amerikanerne skal sette seg ned og bestemme hva som er sømmelig for barn under 13 år eller ikke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse