PC og norgeskart

Annonse


Skandinaviske IT-selskaper på topp

PC og norgeskartUndersøkelsen er gjort av Deloitte Touche Tomatsu og kartlegger Europas 500 raskest voksende selskaper innen teknologisektoren.

Danske Danionics er det selskapet som troner som suveren konge på listen. Batteriprodusenten har de siste tre årene økt sin inntjening med ufattelige 33.000 %.

Dette gjør dem dobbelt så gode som den norske kommunikasjonsbedriften Sense Communications International of Norway, som har hatt en økning på 15.000 %.

Også nummer tre på listen er norsk. Fast Search & Transfer knep så vidt tredjeplassen foran Cambridge Display Technology fra England med respektable 5.000 % vekst.

Bra norsk innsats

Når man ser på hver nasjons antall selskaper på listen kommer Norge meget godt ut. De fire beste er England (142 selskaper), Frankrike (99), Tyskland (54) og Norge med 50 selskaper, skriver BBC News.

Dersom man ser på landenes størrelse og innbyggertall vil man med enkel hoderegning kunne fastslå at dette gjør Norge til Europas kanskje beste teknologinasjon.

Omtrent 40 % av selskapene på listen var på den samme listen i fjor, noe som er veldig solid. Det er tydelig at mange av disse selskapene har funnet en trygg inntekstkilde.

Til sist kan nevnes at mer enn en tredjedel av selskapene er utviklere av programvare.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse