Magic Carpet

Annonse


Passport-konkurrent legges død

Magic CarpetDette melder BetaNews.

Omdirigerer folk

I følge nettstedet legger AOL nå ned avdelingen som holder på med Magic Carpet-prosjektet. Medarbeiderne vil heretter konsentrere seg om å forbedre AOLs egne innloggings-, signatur- og e-handelsrutiner framfor å utvikle en teknologi som flere selskaper skulle få glede av.

AOLs Magic Carpet er nemlig en av byggesteinene i Liberty Alliance, der tungvektere som Sun, Sony, American Express, Mastercard og Bank of America er med.

Rått parti

Liberty Alliance ble startet for å møte Microsofts fremadstormende Passport-system, som i dag har rundt 200 millioner registrerte brukere.

I likhet med Passport skulle Magic Carpet forenkle e-handelen ved at informasjon av kundene skulle ligge ett sted. Dermed ville kundene slippe å logge seg inn på ny hver gang de handlet med navn, adresse og kredittkortopplysninger.

Skepsis til skamme

Mange har vært skeptiske til et slikt system, og frykter at Microsoft eller andre skal misbruke eller videreselge opplysningene. Denne frykten deler åpenbart ikke verdens nettbrukere, som flokker til Passport i milliontall.

Liberty Alliance hadde håpet på det samme, men med AOL Passport-konkurrent Magic Carpet ute av dansen er de satt betydelig tilbake før de kom til startstreken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse