Adobe acrobat virus

Annonse


Acrobat-hackeren for retten

Adobe acrobat virusDmitri Sklyarov ble arrestert av politiet under en hackerkonferansen DefCon-konferansen i Las Vegas i juli 2001.

På konferansen presenterte han programmet Advanced eBook Processor , som setter brukere i stand til å komme rundt passordene i Adobes e-bokleser Acrobat eBook Reader. Det dekrypterte dokumentet kan åpnes i gratisprogrammet Acrobat Reader.

Anmeldt av Adobe

Både Adobe og forlag som publiserer kommersielle bøker i formatet så ikke uventet mørkt på denne programvaren. Blant de som bruker Adobes format er både Amazon.com og Barnesandnoble.com – verdens to største nettbokhandlere.

Adobe anmeldte Sklyarov for brudd på opphavsretten. De trakk seinere anmeldelsen, men amerikanske, føderale myndigheter anla seinere sak av prinsipielle årsaker.

De lot imidlertid Sklyarov gå fri, mot at han nå stiller som myndighetenes stjernevitne i saken mot selskapet sitt, ElcomSoft.

– Ikke gjort nye galt

ElcomSofts advokat Joe Burton hevder at Sklyarov og ElcomSoft ikke har gjort noe annet enn å sette folk i stand til å bruke en vare de har kjøpt slik de vil. Han henviser til ytringsfriheten og sammenligner kopiknekkingen med å rive av en lappen med «vennligst ikke rør» fra en madrass du selv eier.

Saken starter i San Jose i California i kveld, norsk tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse