Kazaa

Annonse


Kazaa-virus sletter MP3-filer

KazaaEightball-viruset gir seg ut for å være en såkalt skin til Kazaa. En skin er det grafiske uttrykket til et program.

Ved å endre skin kan man få andre farger og former på vinduer og knapper. Skins har blitt veldig populært, som et verktøy for å gjøre programmene sine mer personlige.

Arkiv

Dersom man laster ned og kjører en skin som heter Eightball risikerer man å miste alle MP3 man har på harddisken.

Filen heter «eightball2.zip», og kan enkelt lastes ned ved å søke på navnet i Kazaa. Ved kjøring av ZIP-filen eksekveres viruset med en gang. ZIP-filen er ikke et ordentlig arkiv.

I følge TechTV kan viruset bare kjøres på Windows XP maskiner. Windows 98 gir en feilmelding om en manglende DLL-fil.

Magi

Ved kjøring får man opp en dialogboks med spørsmål om man vil se litt magi. Svarer man ja, kommer fem nye dialoger opp etter hverandre. Disse teller ned fra fem til en.

Etter at man har klikket bort boksen med «en», er alle MP3 filene på systemet borte. Samtidig kommer Windows med en rekke feilmeldinger som ikke gir seg før systemet startes på nytt.

Selv om Eightball har en meget irriterende funksjon for de som kjører viruset er det rimelig sikkert at det ikke vil få alt for stor utbredelse. Viruset har ingen evne til å spre seg selv, og er derfor avhengig av at brukerne deler det ut til andre på nettverket.

Eightball er ikke tatt med i noen antivirusprogrammer enda, så den eneste sikkerheten man har, er at man bør unngå å laste ned skins til Kazaa.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse