s55 siemens foto

Annonse


Siemens S55 forsinket

s55 siemens fotoSiemens har store forventninger til sin nye modell S55. Ikke så rart, ettersom det dreier seg om selskapets første mobiltelefon med fargeskjerm (vi ser bort fra et par tidlige modeller med røde, grønne og blå tegn). S55 er alt det Sony Ericssons suksesstelefon T68i er, pluss litt til. I Norge leveres den dessuten med et digitalkamera med blitz. Men det hjelper ikke mye når telefonene ikke blir ferdige.

Rekker det så vidt?

For den som bare må ha en Siemens S55 finnes det like vel håp, i alle fall om du venter med å kjøpe julegavene til i siste liten. Går alt etter planen kommer de første eksemplarene til Norge i uke 50. Men det er slett ikke sikkert.

For Siemens er det uansett ingen katastrofe. – Vi vil ikke levere telefonen før vi er sikre på at den fungerer skikkelig. For oss er det bedre å levere sent, enn å komme på markedet med noe som skaper problemer for kundene, sier Rune Tufte, direktør i Siemens Mobile Devices.

Går så det suser

Siemens S55 er uansett ikke noen typisk julegavetelefon. Volumet ligger i salget av de rimeligere modellene, og her er Siemens på plass med et betydelig trykk. C45, A50, M50 og C55 har alle bidratt til å gjøre 2002 til det foreløpig beste året i Siemens historie.

– De siste 5 årene har vi hatt 12, 17, 22, 25 og nå ca 30 prosent av markedet, forteller Tufte. Han regner med å selge ca 340.000 telefoner i Norge i år. Om elektronikkbransjens prognoser holde stikk betyr det en markedsandel på ca 34 prosent.

Blir i Tyskland

– Vi selger så mange telefoner som vi klarer å produsere og har store restordrer i en rekke land. Med bedre produksjonskapasitet kunne vi hatt over 50 prosent av markedet i land som Tyskland og Spania, sier Tufte. Men Siemens vil ikke flytte produksjonen fra sine egne fabrikker til plantasjer i Asia slik en del andre har gjort. – Med produksjonen i eget hus har vi full kontroll over kvaliteten. Der firer vi ikke, sier Tufte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse