Annonse


– 4G allerede om et år

Opplysningene kommer frem i studien «3G-alternativer, 3G vs Wi-Fi vs 4G». Lavere priser og høyere kapasitet enn 3G vil føre til at 4G kan komme på plass allerede neste år, heter det i rapporten.

3G under press

3G trues også av de mange trådløse nettverkene (WLAN) som gir mye raskere dataoverføring til lavere priser enn det teleoperatørene i dag opererer med. En forutsetning for at WLAN skal kunne true 3G er at det bygges ut flere hotspots, og at det blir mulig å kombinere Wi-Fi med GPRS slik at det blir raskt nok til å ha noen praktisk nytte.

For mobiloperatørene spiller det midre rolle, ettersom de vil få sine inntekter samme hvilken løsning som blir valgt, skriver The Register.

Alt-i-ett

4G er et IP-basert telefonisystem der flere ulike nettverk kombineres. Overføringshastigheten vil mangedobles i forhold til 3G. EU har også tatt initiativ til et prosjekt for utvikling av 4G, men dette vil tidligst være ferdig utviklet i 2011, skriver Ny Teknikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse