nanoteknologi vignett

Annonse


Bakterie som PC-byggestein

nanoteknologi vignettDet dreier seg ikke om hvilken som helst mikroorganisme. Sulfolobus shibatae er en såkalt ekstremofil bakterie som lever i nesten kokende, syreholdig gjørme i naturen.

Fester seg

NASA-forskerne forklarer til The Inquirer at de klarte å endre organismens gen slik at de fikk den til å lage protein som fester seg til gull eller andre ledende materialer. Dette har man greid før, men det nye er i følge forskerne at man nå kan få organismene til å feste seg til spesifikke områder.

Sterk tvil

Forskerne mener at slike blandingspartikler av organisk og uorganisk materiale en gang i framtida helt eller delvis kan erstatte dagens mikrobrikker. Hittil har de imidlertid ikke fått mikroorganismene til å kommunisere med det ledende materiale, og mange tivler på om det noen gang vil skje.

Eksperter innen feltet mener derfor det er høyst usikkert om teknologien noen gang blir realitet. Men blir den det, kan vi vente oss selvbyggende, selvdestruerende og selvmodifiserende PC-er og nettverk…..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse