Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia: – Misvisende statistikk

Nokia kjenner seg overhode ikke igjen i den nedslående statistikken fra Expert/Bonus. De mener totaltallene er helt annerledes.

Nokia 7210
Nokia ønsker ikke å bli intervjuet om disse tallene av NRKs frukermagasin Forbrukerinspektørene (FBI). Men på e-post betviler servicesjef i Nokia Trude Gajland Experts tall.

– Ikke samsvar

– Vi kan ikke bekrefte Experts servicestatistikk i Norge. Den er overhode ikke i samsvar med våre egen statistikk. Det er vanskelig å sammenligne en spesiell butikk, eller flere butikkers statistikk med vårt totale bilde av reparasjonsstatistikken. For ikke å si umulig, skriver Gajland og fortsetter:

Selger mer

– En potensiell forklaring til at Expert likevel oppfatter at Nokias salgsvolum de siste årene har vært svært høyt sammenlignet med konkurrentene, noe som kan bidra til at forselgerne oppfatter servicevolumet som høyere enn det egentlig er.

Gajland understreker i brevet i FBI at Nokia tar kundene ekstremt alvorlig, men legger ikke fram noe konkret tallmateriale som bestrider statistikken fra Expert-kjeden.

Stikkord: Mobil