Annonse


Flashminne blir dyrere

Prisøkningen skyldes i følge Intel selv at etterspørselen etter denne typen minne kommer til å øke kraftig. Spesielt minne til mobiltelefoner er mer og mer etterspurt.

Men når Intel øker prisene kan man være sikker på at også andre produsenter kommer til å gjøre det samme. Både AMD og Fujitsu-Siemens forventes å gå samme veien i følge analytikere ved Gartner Group.

Mye mindre

Men Gartner Group sier også til vnunet.com at man ikke skal frykte det verste enda. -Når Intel sier at prisen vil øke med inntil 40 % kan det like gjerne bety at økningen bare blir 1 %, sier Andrew Norwood. -Ved prisøkninger vil alltid produsenten foreberede markedet på det verste som kan skje.

Mobilmarkedet er nå på vei opp igjen etter dårlige tider. Og med stadig flere funksjoner i mobilene, kreves det enda mer flashminne. Det samme er i ferd med å skje med PDA-er og andre dingser som MP3 spillere. Alle bruker en eller annen form for flashminne til å lagre informasjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse