Soldier of Fortune 2 kar

Annonse


Vil ha aldersgrense på demospill

Soldier of Fortune 2 karDatablader er spennende, spesielt for mange barn. De fleste databladene har cd’er med demoversjoner av nye spill, og barn elsker å teste ut disse. Mange av spillene er barnevennlige, men noen er også svært voldelige, advarer Barnevakten.no.

Brutale voksenspill

– Mange butikker vet ikke hva de selger til barn. Et datablad høres uskyldig ut, men med på lasset følger ofte svært brutale voksenspill, sier prosjektleder Roar Røise i BarneVakten.

Røise påpeker at voldsinnholdet i demoversjonene gjerne er like brutale som fullversjonene, og peker eksempelvis på actionspillet Soldier of Fortune 2, som to norske datablader distribuerte på sine medfølgende CDer i høst.

– Foreldre bør sjekke

BarneVakten oppfordrer forlagene om å merke demo’cd’ene for å gjøre det mer oversiktlig for både butikkansatte og foreldre. Foreldre oppfordres også om å sjekke hvilke spill som ligger medfølger når barnet kjøper datablad.

Når den nye merkeordningen for aldersgrenser på spill trår i kraft neste år, mener BarneVakten at denne ordningen også må gjelde for demospill i datablader, Barne- og familidepartementet og Kulturdepartementet har blitt kontaktet om dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse