Annonse


Kazaa kan bli dømt i USA

Verdens største fildelingsnettverk, Kazaa, eies av selskapet Sharman Networks.

En amerikansk domstol vil avgjøre om Kazaa-nettverkets eiere har nok forretninger i USA til å bli dømt under amerikansk lov.

Prøver å unngå USA

Sharman Networks prøver så godt råd er å ikke gjøre forretninger med USA-baserte selskaper, slik at de ikke kan rammes av amerikanske lover, og bli dømt av en amerikansk domstol.

I disse dager skal en amerikansk domstol avgjøre om Sharman Networks allikevel gjør nok foreretninger på amerikansk jord til å kunne bli dømt på samme linje som Napster, Aimster, Audio Galaxy, Grokster og Morpheus. Dersom Kazaa blir dømt, kan det bety slutten for verdens største fildelingsnettverk.

Nesten klar

På mandag ble det holdt en høring i Los Angeles rundt temaet. Dommeren kom ikke med noen beslutning, men det sies at holdningen tilsa at han var temmelig ivrig etter å få ført Sharman Networks for en amerikansk domstol.

Saken står og faller på hvor vidt Sharman Networks har hatt nok kontakt med amerikanske borgere til å hefte for amerikansk lovgivning. Andre domsavsigelser som brukes som juridiske rettesnorer kan tyde på at det blir tilfelle.

Sharmans advokater viser på sin side til en tidligere avtale som sier at dersom dette er tilfelle skal Sharman i internasjonale tilfeller prøves foran en britisk domstol og ikke en amerikansk. De sier også at domstolen i Los Angeles kun har California som sitt embete og ikke resten av nasjonen.

-Vi sier ikke dette fordi vi ønsker å unngå en hver juridisk konflikt med plate- eller filmbransjen, sier Sharman Networks’ advokat Rod Dorman til CNET News. -Innehaverne av opphavsrettene kan gjerne komme til Australia og saksøke oss der.

Stor rettssak

Dersom domstolen i Los Angeles sier at Sharman Networks kan dømmes i en amerikansk domstol, vil selskapet bli lagt til et søksmål mot rivalene Grokster og Streamcast Networks, som bruker samme underliggende teknologi som Kazaa.

Denne saken skal for retten den 2. desember, og naturlig nok håper aktoratet å få med Sharman Networks før den tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse