Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DVD større enn VHS

I år er det dødt løp mellom VHS og DVD. Men neste år begynner DVD-formatets epoke for alvor, hevder en ny rapport.

Ghost in The Shell DVD
– DVD er et av tidenes raskest etablerte teknologiske nyvinninger innen forbrukermarkedet, fastslår seniorrådgiver hos konsulentselskapet PriceWaterhouseCoopers, Arild Kalkvik til Dagsavisen.

100 millioner spillere i 2005

Rapporten «Videoens plass i framtidens filmkonsum» spår at DVD-salget i Vest-Europa vil forbigå VHS neste år. I år var tallene 3,1 millioner kontra 2,9 millioner solgte, i favør VHS.

PriceWaterhousCoopers-rapporten hevder videre at 62 prosent, eller 100 millioner, av vest-europeisk husstander vil være utstyrt med DVD-spiller innen 2005.

De høye prisene på DVD-plater vil føre til økt omsetning for bransjen, men det stadig mer populære kjøpefilmmarkedet kan risikere å overkjøre den tradisjonelle utleiemodellen – eventuelt erstatte det med utleie via Internett, skriver Dagsavisen.

– VHS dør ikke med det første

PriceWaterHouseCoopers regner dog ikke med at VHS fremdeles har 5-10 års levetid, på grunn av den store utbredelsen og brukervennligheten formatet har.

– DVD er mer komplisert. Det er en av grunnene til at VHS ikke kommer til å forsvinne på en stund ennå. Og så er det jo så mange som har VHS-spiller, sier Kalkvik.