Ghost in The Shell DVD

Annonse


DVD større enn VHS

Ghost in The Shell DVD– DVD er et av tidenes raskest etablerte teknologiske nyvinninger innen forbrukermarkedet, fastslår seniorrådgiver hos konsulentselskapet PriceWaterhouseCoopers, Arild Kalkvik til Dagsavisen.

100 millioner spillere i 2005

Rapporten «Videoens plass i framtidens filmkonsum» spår at DVD-salget i Vest-Europa vil forbigå VHS neste år. I år var tallene 3,1 millioner kontra 2,9 millioner solgte, i favør VHS.

PriceWaterhousCoopers-rapporten hevder videre at 62 prosent, eller 100 millioner, av vest-europeisk husstander vil være utstyrt med DVD-spiller innen 2005.

De høye prisene på DVD-plater vil føre til økt omsetning for bransjen, men det stadig mer populære kjøpefilmmarkedet kan risikere å overkjøre den tradisjonelle utleiemodellen – eventuelt erstatte det med utleie via Internett, skriver Dagsavisen.

– VHS dør ikke med det første

PriceWaterHouseCoopers regner dog ikke med at VHS fremdeles har 5-10 års levetid, på grunn av den store utbredelsen og brukervennligheten formatet har.

– DVD er mer komplisert. Det er en av grunnene til at VHS ikke kommer til å forsvinne på en stund ennå. Og så er det jo så mange som har VHS-spiller, sier Kalkvik.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse