Annonse


9 år for kopiering

Lisa Chen, som opprinnelig kommer fra Taiwan har blitt siktet av en domstol i California for å ha distribuert ulovlig kopiert programvare.

Blant programmene som hun og tre hittil ikke siktede medsammensvorne har distribuert er kopier av Windows XP, Windows 2000 og Office 2000. Programmene ble distribuert med full dokumentasjon og lisenskoder.

Den 52 år gamle kvinnen hadde ingen protester mot den harde dommen, som trolig er den strengeste i sitt slag hittil.

Liten ring

Den lille pratringen ble avslørt etter koordinert innsats fra blant annet politiet, FBI og delstatspolitiet i California.

-Jeg er fornøyd med at et slikt betydelig tap har blitt rettmessig straffet, sier delstatsadvokat Jonathan P. Fairtlough til CNET News. -Denne dommen sender tydelige signaler om at tyveri av intellektuell eiendom vil bli nådeløst forfulgt.

I 2001 var 25 % av all programvare som ble brukt av bedrifter i California piratkopiert. Selv om ingen konkrete tall foreligger, melder myndighetene om at tallet har sunket betraktelig det siste året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse