Digit Wireless 2

Annonse


Tastatur kan avløse T9

Digit Wireless 2Digit Wireless heter selskapet som jobber med den nye typen tastatur for mobiltelefoner og andre håndholdte enheter.

Tastaturet gir plass til at både bokstaver og tall får hver sin knott, uten å øke størrelsen på tastaturet. Det er bare snakk om en mer intelligent plassering om vi skal tro produsentene.

Ergonomi

Sjefsdesigneren for Digit Wireless er ingen ringere enn tidligere sjef for ergonomis design hos Apple, David Levy.

Inntil nå har ikke selskapet laget noen fungerende eksemplarer av tastaturet, men i et ferskt samarbeid med Panasonic, har de laget ett eksemplar av kameratelefonen GD87 med det nye tastaturet.

En representant for Digit Wireless sier til BBC News at dette ikke betyr at telefonen blir masseprodusert slik, men de ønsker bare å vise at teknologien er mer enn bare teori.

Mange små

Som man kan se på illustrasjonen består tastaturet av en rekke mindre taster. Selve tallene kan man ikke trykke på. Skal man taste inn et tall må man holde inn de fire bokstavene som omgir tallet.

I tillegg til å gi hver bokstav sin egen tast gir tastaturet økte muligheter for å programmere hurtigtaster.

Digit Wireless håper å få i land flere avtale med mobilprodusenter snart slik at masseproduksjon av den nye teknologien kan starte over nyttår.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse