Annonse


Pirater i USA-marine

Beslaget fant sted i Annapolis, ved marinens krigsskole. Alle som får plass ved skolen blir tildelt en datamaskin, og må skrive under en avtale om hvordan maskinen skal brukes.

Dersom noen av studentene bruker maskinen til fildeling eller installerer ulovlig kopiert programvare, kan de risikere å bli kastet ut, stilt for krigsrett eller rett og slett få kakebu.

Offensiv

Dette kommer bare få uker etter at film- og platebransjenes organisasjoner MPAA og RIAA sendte ut brev til ledelsene ved 2.000 universiteter og høgskoler i USA.

Brevet gjorde skolene klare over sitt straffeansvar dersom de lot studentene drive med ulovlige aktiviteter via skolenes nettverk og servere.

Universiteter og høgskoler er tradisjonelt sett der fildeling og kopiering av musikk og filmer florerer som verst. Studenter har tilgang på mye båndbredde, samtidig som de er ivrige musikk- og filmfans. Kombiner dette med dårlig råd og formelen er komplett.

Virkemidler

Det virker som om de aller fleste av skolene tar sitt ansvar på alvor. Mange har tatt skritt for å få avslørt piratene og stoppet dem, mens andre gjør det mindre attraktivt ved å begrense båndbredden til studentene, skriver CNET News.

Artister som Metallica og Dr. Dre har tidligere saksøkt universiteter på grunnlag av at de tilrettela for ulovlig kopiering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse