Annonse


Hitman-2 trukket tilbake

Sikhene tilhører verdens femte største religion. De fleste av de 19 millioner tilhørerne bor i India. I 1984 ble sikhenes Gyldne Tempel i Amritsar angrepet av den Indiske hæren og mange ble drept. Det var denne hendelsen som førte til at Indias statsminister Indira Ghandi ble drept av sine sikh sikkerhetsvakter.

Dette første i sin tur til at sikher over hele India ble forfulgt og drept.

Etterlikning

I følge sikhenes sentrale organisasjon, etterligner et oppdrag i Hitman-2 massakren ved det Gyldne Tempel. Det er forståelig at tilhengerne av religionen ikke setter særlig pris på å bli påminnet hendelsen, spesielt ikke siden den blir satt i et positivt lys, ved at målet med oppdraget er å plaffe ned sikher.

Eidos Interactive har lagt seg flate for protestene, og har trukket spillene fra hyllene. De blir nå erstattet av nye spill hvor innholdet er endret så likhetene med massakren er borte. Endringene gjelder alle plattformer spillet er og vil bli gitt ut på, melder The Evening Times.

Spillselskapet har også kommet med en offisiell unnskyldning og legger vekt på å informere om at de ikke har ment å støte noen med spillet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse