America Online (AOL)

Annonse


Kontantkort for Internett

America Online (AOL)Amerikanske AOL har begynt å selge kontaktkort for Internett-tilgang. For litt over en hundrelapp kan du surfe i 500 minutter.

Kortene selges gjennom Target-kjeden i USA. Dersom det blir en suksess, vil AOL utvide tilbudet til andre butikker.

Startpakke til en hundrings

Grunnpakka koster litt over hundre kroner, og inkluderer CD med programvare og 500 tomers Internett-tilgang.

I tillegg får du kjøpt påfyllingskort med 325, 700 og 1200 minutters surfetid. Disse kortene koster henholdsvis 75, 150 og 225 kroner.

Klar målgruppe

AOL sier at målgruppa er folk som bare oppholder seg midlertidig et sted, og ikke har eller ikke ønsker å oppgi kredittkortnummer. Tilbudet passer også perfekt for de som ønsker å være anonyme på nettet. Systemet gjør det umulig for politi eller andre å koble sammen IP-adressen og personen som leier aksesstid.

Politiets skrekk

I Norge og mange andre land har politiet lenge kjempet for å få avviklet anonyme kontantkort for mobiltelefoner. Norsk politi (Økokrim) vil at Internett-leverandører skal oppbevare persondata og IP-adresser, slik at bevegelsene til personer mistenkt for kriminelle handlinger kan spores. I tillegg vil de ha registrering av brukere på Internett-kaféer.

Det er med dagens regelverk ingenting i veien for at AOLs kontantkort-system blir innført i Norge. Skjer det, har politiet nok et problem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse