Apple I

Annonse


Vil produsere Apple I på ny

Apple IBriel sier til nettstedet Wired.com at han lenge har hatt lyst på en den første Apple-maskinen, som ble produsert i 1976.

Ikke råd til original

Problemet er bare at han ikke har råd. Et slikt vidunder stand betaler samlere gladelig mellom 100 000 og 350 000 kroner for – avhengig av hvor godt eksemplaret er bevart.

Derfor vil Briel bygge en eksakt kopi, med sikte på seinere masseproduksjon om interessen skulle være der. Han håper å komme i gang med fabrikken til våren.

Likt spesifisert

Maskinen skal være mest mulig lik originalen, både når det gjelder tekniske spesifikasjoner og operativsystem. Helt konkret 1 MHz prosessor, 8 KB RAM (kan utvides til 32 KB) og ingen harddisk eller lagringsenhet (med mulighet for tilkobling av kasssettspiller).

Prisen vil ligge et sted mellom 1000 og 1500 kroner.

Bedre enn «falsk original»

Det er et stort problem for seriøse samlere at det finnes mange «falske» Apple I-maskiner på markedet. Falske i den forstand at selgeren har fått tak i de originale delene (som er relativt greie å oppdrive) og satt sammen maskinen selv. Slike maskiner er tilnærmet verdiløse for entusiastene.

Det finnes ingen serfikater eller lignende som bevitner at en Apple I virkelig er bygget i 1976.

I garasjen

Briel, som driver et nettsted for data-nostalgikere, vil bygge kopiene i garasjen – slik det sømmer seg en ekte data-entusiast med historiekunnskapene i orden.

Som kjent startet Apple-gründerne Steve Jobs og Steve Wozniak opp i en garasje.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse