(University of Ulster)

Annonse


Surfebriller for funksjons-hemmede

(University of Ulster)Spesialbrillen er spesielt beregnet på funksjonshemmede mennesker som ellers ikke kunne benytte seg av mulighetene som finnes på Internett, og ved bruk av datamaskiner i det hele tatt.

Funksjonshemmede som ellers aldri ville kunnet jobbe, kan nå i det minste gjøre en del typer arbeid.

Sensorer

Brillen i seg selv er ikke så spesiell. I teorien kan en hvilken som helst brille brukes. Det er sensorene som monteres på brillen som er interessante. De overvåker brukerens øyebevegelser og beveger deretter musepekeren etter øynene.

Hvordan man klikker og skriver inn tekst sier pressemeldingen ingenting om, men det hevdes at brillene også kan brukes til tekstbehandling.

-Siden øyebevegelsene alene styrer enheten, kan den brukes av hvem som helst med et minimum av motorikk, sier oppfinner Jesus Lopez til BBC News. -Vi håper brillen kan gi økt livskvalitet til de som ellers ikke kan benytte seg av datamaskiner via tradisjonelle grensesnitt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse