Espen Irwing Swang

Annonse


Her er alle gutters våte drøm

Espen Irwing SwangPanasonic DVD-LV65 ser nesten ut som en ordinær bærbar CD-spiller. Den er riktig nok noe tykkere og litt mer firkantet i fasongen. Den er like vel ikke større enn at den passer i bæreveska vi tidligere benyttet til en cd-spiller. Da må vi riktig nok legge batteriet i den ekstra platelomma.

Kan modifiseres

I tillegg til å vise DVD-filmer kan LV65 spille musikk-cd, MP3, vise bilder (jpeg) og kjøre video-CD-er i flere ulike format. Spilleren er i utgangspunktet en sone2-spiller, men ved hjelp av fjernkontrollen kan du enkelt modifisere spilleren til å være sonefri.

I tillegg til de ulike CD-formatene spilleren kan håndtere kommer en egen port for SD-kort. Her kan du sette inn minnebrikken fra fotoapparatet ditt og se bildene rulle over skjermen. Du kan selvsagt også lese MP3-filer eller MPEG4 (video) direkte fra denne minneporten.

Bra batteri

Batterikapasiteten er kritisk når du velger bærbar DVD-spiller. Det er ikke særlig morsomt om batteriet takker for seg når de er halvveis ut i en spennende film. I praktisk bruk opplevde vi at LV65 holdt i nær fire timer før den ba om påfyll av strøm.

Spilleren har en skjerm med leddet feste slik at du kan løfte skjermen opp og vende den mot deg. Dette designet gir deg stor frihet med hensyn til hvordan spilleren plasseres. Du kan ha den i fanget og vende skjermen så den ligger oppå spilleren, eller du kan sette den på et bord foran deg og løfte skjermen opp og frem.

Pendlerens drøm

Vi gledet oss også stort da vi oppdaget at bussen vi pendler til jobben med er utstyrt med et håndtak på seteryggen foran deg. Dette var som skapt for LV65. Vi stakk spilleren ned bak håndtaket og snudde skjermen. Så kunne vi lene oss tilbake og se spillefilmer på stolryggen foran oss.

DVD-LV65 har en omfattende meny med flere brukerinnstillinger. Vi savnet imidlertid en funksjon som kunne justere lydbildet med bass og diskant. Det er mulig det finnes en måte å gjøre dette på, men vi fant ikke ut av det. Det eneste vi fant var en forhåndsinnstilling som skulle gi klarere talelyd.

Enmannsapparat

Det er ingen tvil om at DVD-LV65 er en personlig enhet. Det er selvsagt mulig å samle familie og venner foran skjermen for å se film, men den innbygde høyttaleren er ikke så mye å skryte av. Skal du ha fullt utbytte av filmen må du benytte headsett. Skjermen på 5 tommer innbyr heller ikke til å dele på filmopplevelsen.

Det er imidlertid mulig å koble spilleren til en TV eller annen fremviser. Spilleren har optisk utgang for audio og standard minijack for kompositt videosignal.

Knallbilde

I en tid da tendensen peker mot større skjermer og hjemmekinoanlegg føler vi oss litt motstrøms når vi setter oss for å se video på 5-tommeren fra Panasonic. Men de store plasmaskjermene er uegnet for reisevirksomhet, og faktisk går det ikke lang tid før du glemmer at du sitter med en miniatyrkino foran deg. Avstanden til skjermen er kort, og bildet i DVD-LV65 er sylskarpt med god fargegjengivelse og overraskende god kontrast.

Vi gleder oss allerede til jul, men frykter nok at det blir slips i år også. Du kan tross alt få noen slips for de om lag 12.000 kronene som du må ut med for DVD-LV65.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse