Stefan Hilt

Annonse


– Jeg er ikke tilknyttet Yeees.com

Stefan HiltDen norske netthandelen Yeees.com har satt seg som mål å levere spill, DVD, og andre multimedia-produkter raskere og billigere enn noen andre, inkludert Amazon.com.

Skepsis

Men mange potensielle kunder er allerede sterkt skeptiske til selskapet, og en haug av e-post har strømmet inn til ITavisen.no de siste dagene hvor det settes spørsmålstegn til selskapet seriøsitet og troverdighet.

Dette både pågrunn av ymse påstander om diverse «tyvlånte» web-elementer fra nettstedet dvdstrax.com, uklarhet rundt priser og tollreglementer, det mange mener er tvilsomme referanser til kontorer i L.A., Tokyo og Aker Brygge, men først og fremst fordi den mye omtalte nettbutikken Multimedia Import stadig trekkes inn i bildet.

Hilt-faktoren

Mye kan nemlig tyde på at bergenseren Stefan Hilt, som nå er under etterforskning av politiet i Hordaland for bedrageri, har nær tilknytning til Yeees.com.

Ifølge Bergensavisen er det snakk om et tyvetalls bedragerisaker knyttet til manglende leveranser fra Hilts nettbutikk Multimedia Import. Det skal også være nærmere 200 betalingsanmerkninger fordelt mellom Multimedia Import og Hilt personlig, skal man tro NRK-programmet «Forbrukerinspektørene» (FBI).

Brødrene Alden benekter enhver tilknytning til Hilt og Multimedia Import utover oppkjøp av domenenavn og enkelte databaser.

Benekter kobling

Øystein og Ståle Alden, det unge søskenparet som står bak nettbutikken, benekter at de skal ha noen som helst tilknytning verken til Hilt eller Multimedia Import utover kjøp av en mailingliste og enkelte av Hilts omstridte domenenavn.

– Vi har kjøpt en database over sone 2-filmer og en mailingliste med 14 000 adresser fra MultiMedia Import. I tillegg har vi leid domenenavnene playstation2.no og gamecube.no av Hilt. Men vi har for øvrig ingen forbindelse med ham eller firmaet han drev, uttaler Ståle Alden til ITavisen.no.

Dette har for mange vært litt vanskelig å svelge, når noen kjappe søk i Brønnøysundregisteret, diverse Whois-oppslag, og telefonkatalogen viser følgende:

  • Domenet yeees.com er registrert av Yeees Indeed AS. Kontaktperson er Øystein Alden, men telefonnummeret som er oppgitt viser seg å tilhøre Stefan Hilts private telefon i Bergen (frakoblet da vi prøvde å ringe).

  • Det samme telefonnummeret, som ifølge Telefonkatalogen altså tilhører Stefan Hilt, er også oppført som kontaktnummer for Alden Consulting, et enkeltmannsforetak opprettet tidligere i år. Øystein Alden er kontaktperson for Alden Consulting.

  • Selskapet Multimedia Import AS er registrert med Øystein Alden som kontaktperson.

  • Yeees.no er ifølge NORID registrert av organisasjonene GAMEBOY ADVANCE & HARRY POTTER HILT.

Dette er bare noen av de mange koblingene som er å finne mellom Alden og Hilt. Vi har til og med vært i kontakt med kunder som mener de har mottatt mail fra Hilt hvor han forteller om sitt nye nettsted, og samtidig legger ved skjermbilder fra det som ser ut til å være et tidlig utkast for Yeees.com.

(Se forøvrig også www.yeees.com/test/…hvis ikke bildene er tatt ned)

Men like hardnakket som Alden-brødrene benekter å ha noe å gjøre med Stefan Hilt, benekter Stefan Hilt at han skal ha noe som helst med Yeees.com å gjøre.

Tidligere konsulent

Årsaken til at Øyvind Alden dukker opp så ofte i Multimedia Import-sammenheng, skal i følge Hilt være at Alden tidligere i år ble innleid som konsulent for selskapet.

– Dette er veldig uproblematisk, selv om folk mener de har «bevis» både for det ene og det andre. Alden driver sitt eget konsulentselskap, og vi tok ham inn tidligere i år for å strukturere Multimedia Import, sier Hilt til ITavisen.no

Flere av nettsidene til Yeees.com inneholder også kildekode som tilsynelatende er hentet fra den tidligere nettbutikken til Multimedia Import. Dette forklarer Hilt med at det dreier seg om kataloger av Sone 2 DVD-filmer som Yeees.com har kjøpt av ham, og at noe av koden kom med denne databasen.

– Jeg får bare ønske Yeees.com lykke til, men dette har ingenting med meg å gjøre, slår Hilt fast.

Starter ny nettbutikk

Faktisk lover Stefan Hilt at han er fullt i gang med å bygge opp det nye nettstedet til Multimedia Import, som skal lanseres i desember. Og her skal det, som før, selges spill-relaterte produkter. Dermed vil Hilt bli en direkte konkurrent til Yeees.com.

Nå innser Hilt riktignok at det følger vel mye ballast og dårlig publisitet med Multimedia Import-navnet, og dette mener han å ta alle konsekvenser av når det nye nettstedet lanseres.

– Når vi nå åpner igjen, vil vi ha et helt nytt system på plass hvor kunden ikke betaler før han får varen levert. Vi har et belastet navn, og dette er den eneste måten Multimedia Import vil kunne fungere på, sier Hilt til ITavisen.no.

Oppstyret rundt de misfornøyde kundene, leveringsproblemene, og svindelsakene beskriver den 23-årige bergenseren som sterkt overdrevet.

– Det dreier seg i hovedsak om en 15-20 bestillinger som det har oppstått problemer med. Disse problemene burde selvfølgelig ikke ha oppstått i utgangspunktet, men det hele har blitt veldig overdimensjonert, hevder Hilt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse