Espen Irwing Swang

Annonse


Test: Sonefri Aboss DVD

ITavisen.no har hatt fornøyelsen av å teste det importøren Xenses kaller en Book size DVD-spiller. Vi har aldri hørt om merket Aboss før, og var derfor en smule skeptiske da vi pakket ut spilleren.

Enkel meny

Det første vi legger merke til er at spilleren ikke har noe display. Det spiller imidlertid ingen rolle. Menyene kommer opp på TV-skjermen, og fikset du en «G» eller bedre i engelsk på ungdomsskolen så finner du også frem i menyene på denne spilleren.

Digitale og analoge utganger

Det neste vi legger merke til er maskinens mange tilkoblingsmuligheter. På baksiden finnes utganger til stereo analog lyd, 5.1 kringlyd, kompositt video, optisk digital lyd, coax digital lyd og S-Video. Spilleren støtter dts, Dolby Digital og 3D Surround. Dessuten har den SCART for kjapp tilkobling til TV-en.

Her kan du henge på det meste, enten du satser digitalt eller anaolgt

Sluker alt

Men enda mer imponerende er listen over filformater og medier du kan kjøre gjennom spilleren. Her slukes hjemmebrente foto-CD-er, Karaoke-CD-er, DVD (sonefri), Super VCD, Video VCD, standard CD og CD-RW.

I praksis betyr dette at du kan se dine hjemmelagede filmer, spille musikk CD-er, hjemmebrente CD-er med MP3-filer eller se bilder du har brent på CD på TV-skjermen din. Og så kan du selvsagt hygge deg med DVD-filmer, samme hvor i verden du har kjøpt dem.

Den tekniske kvaliteten på spilleren vet vi lite om, ettersom vi ikke har hatt anledning til å teste spilleren over lengre tid.

Vi har aldri hørt om Aboss før, og logoen ser noe påklistret ut.

Enkel equalizer

Vi koblet spilleren til et surround-anlegg og satte i en DVD-plate. Hvor god lyd du får og kvaliteten på bildet avhenger av så vel anlegg som TV/projektor. Vi kunne i alle fall ikke finne at denne spilleren lå noe tilbake for sine større og dyrere konkurrenter. Og da vi la i en 8-cm musikk-DVD var lyden en ren nytelse. Vi forsøkte også de ulike forvalgene for lydjusteringer (equalizer) som ligger i DVD-spilleren. Dette fungerer greit, men om du har et OK hjemmekinoanlegg vil du nok ha større glede av å justere lyden på dette.

Spilleren støtter Multi Angle. Det betyr at du kan se scener fra ulike vinkler dersom filmen er tilrettelagt for dette. Du kan lagre de 8 ulike språkvalgene du benytter oftest (som regel originalspråket for voksne, og norsk dersom det er en barnefilm dubbet med norsk tale).

MP3

Vi spilte også en CD med MP3-filer organisert i ulike kataloger og komprimert i ulike modus uten at det satte noen stopper for avspillingen. Når du spiller musikk er det selvsagt en bakdel at spilleren mangler display. Det blir litt drøyt å måtte slå på TV-en for å finne ut hvor sporene dine ligger.

Bilder

Spilleren gjennkjenner bilder i JPEG-format, og kan vise bildene på TV-skjermen. Du kan rotere, speilvende, zoome og panorere i bildene. Ikke er det vanskelig heller, selv om det kan være greit å ha bladd igjennom bruksanvisningen før du starter.

«Booksize»

Importøren kaller spilleren for portabel og «Booksize». Den er riktig nok både liten (26x25x5 cm) og lett, så den er enkel å flytte med seg. Men den kan ikke kjøres på batterier eller med 12V. Noen DVD-spiller for flyreisen eller bilturen er det derfor ikke.

Liten, men Booksize er vel å ta litt hardt i

Spilleren selges i Norge fra nettbutikken xenses.no og koster kr. 1.699,-. I denne prisklassen er det etter hvert blitt et ganske stort utvalg av DVD-spillere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse