Annonse


Nye spion-avsløringer i Ericsson

De to ansatte fikk beskjed onsdag i forrige uke om at de ikke lenger har adgang ettersom de har hatt kontakt med hovedmannen som er anklaget i forbindelse med å drive spionasje i selskapet.

Intern etterforskning

Ifølge informasjonsdirektør Henry Stenson i Ericsson er ikke de to nye foreløpig med i politiets undresøkelser, og de er ikke mistenkt for å ha brutt loven. Men Ericsson gjennomfører selv en undersøkelse parallelt med politiets arbeid.

Møtte russer

Han som betraktes som hovedmannen, ble grepet da han var på møte med en russisk underretningsoffiser. Ifølge di.se var vedkommende trolig i ferd med å overlevere materiale til russeren. De to øvrige som er anholdt mistenkes for å ha hjulpet vedkommende med å skaffe materiale.

Alle de tre skal ha arbeidet eller hatt arbeid på utviklingsavdelingen i Ericsson, og kilder hevder at spionasjen skal ha pågått i minimum fem år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse