Annonse


PS2-TEST: The Two Towers

Spillet bygger på Peter Jacksons Ringenes Herre-filmer, og må ikke forveksles med eventyrspillet The Fellowship of The Ring, som er direkte basert på Tolkien-bøkene uten å være resultat av en filmlisens.

I likhet med filmene legger ikke spillutvikler Electronic Arts fingrene mellom på actionfronten. Din oppgave er rett å slett å kjempe deg gjennom Middle Earth som både Aragorn, Legolas, og Gimli…og du belønnes først og fremst ved å ta livet av så mange orker, troll, Urak Haier og andre utysker på mest mulig spektakulære måter.

Mølje!

Du samler nemlig poeng ved å gjøre spesielt vellykkete manøvre når du slåss, og disse poengene brukes så for å få figurene til å stige i RPG-aktige nivåer, og til å kjøpe nye tøffe kamptriks du kan benytte.

Rent spillteknisk er The Two Towers en lettfattet, men likevel overbevisende og finpusset beat-em-up. Det er altså mye møljeslåssing her, og en del større monstre som krever spesielle tilnærmingsmåter for å få has på.

Kampsystemet er fleksibelt og progressivt nok til å holde en underholdt, med stadig nye triks å lære, enten man svinger sverd, kaster øks, eller skyter piler.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Blanding av film og spill

Historien blir drevet frem av klipp fra filmene, først og fremst fra «Fellowship of The ring» men også enkelte sekvenser fra «The Two Towers», som kryssklippes på sånn passe elegant måte med datagenerert grafikk.

Skuespillerne fra filmene har selv bidratt med stemmer til spillet, den originale filmmusikken benyttes for alt den er verdt, og en rekke miljøer og figurer er umiddelbart gjenkjennbare.

Når du spiller deg gjennom de forskjellige brettene, med forskjellige figurer, åpnes det stadig opp nye brett, nye video-intervjuer av alt fra skuespillere til spillprodusenter, og nye behind-the-scenes innslag.

Festlig kaos

Alt dette fører til et virvar av filmklipp, videoklipp, og dataspill som er direkte rettet mot hardcore-fans av J.R.R. Tolkien og alle som har latt seg oppsluke av hele den nyfunne Ringenes Herre-bølgen filmene står ansvarlig for.

Ulempen med et slikt media-bombardement som man blir utsatt for i The Two Towers-spillet er innlysende: den gode historien fra den episke trilogien drukner fullstendig i et kort actionpakket videospill, hvor utvalgte sekvenser og tøffe scener blir slengt i trynet ditt på måfå.

Lord of The Rings: The Two Towers er et kaotisk men spennende lappeteppe av hack-and-slash action og Tolkien-fanatisme.

Actionmessig flyter spillet godt, men historien oppleves som en adhoc musikkvideo. Har du lest bøkene eller sett Jacksons første film er ikke dette noe problem, men jeg unner ingen å la The Two Towers være sitt først møte med Tolkien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse